0
0
0
s2smodern

RÅDE: RG Eiendom feiret nylig sine første 20 år med velfylte ordrebøker.

I 1997 ble RG Eiendom AS stiftet, og etter de første 20 år med både gode og dårlige tider, kunne de feire jubileet med optimisme og velfylte ordrebøker. Nå satser de på større elementproduksjon for bolig ved fabrikken i Rygge.

De tre eierne av selskapet Robert Grønli, Arve Pettersen og Jens Edvart Wastvedt har lang erfaring fra byggebransjen, men med varierende kompetanse. Robert Grønli som stiftet selskapet i 1997, startet med utvikling av boliger i Saltnes i begynnelsen, mens Arve Pettersen, som kom inn på eiersiden i 2004, drev sitt eget selskap og produserte først garasjer og deretter elementer for hus i Rygge. Jens Edwart Wastvedt drev eget byggevareutsalg mot proffmarkedet og ble kjent med de to andre eierne gjennom denne virksomheten. Nå satser de sammen på utvikling av boligområder i egenregi, samt elementproduksjon ved egen fabrikk i Rygge, med hele Østlandsområdet som nedslagsfelt.

Norskprodusert

- Markedet er helt endret de siste årene, da kommunene ikke lenger har tomter å tilby for boligbygging. Derfor har vi valgt å kjøpe opp områder som vi utvikler med både eneboliger, rekkehus og mindre flerleilighetshus. Her benytter vi egenproduserte elementer fra fabrikken i Rygge. Det har vært mye import av elementer de siste årene, spesielt fra Øst-Europa, men nå er vi konkurransedyktige på pris og ikke minst på kvalitet. Ved vår fabrikk produserer vi manuelt og gjerne i mindre serier. Vi bruker hovedsakelig norske råvarer og blant annet norske vinduer i vår produksjon. Vi vet at mange huskjøpere føler seg tryggere på norskproduserte løsninger, sier Robert Grønli.

Godt håndverk

- Vi har større kapasitet ved vår fabrikk enn det vi produserer til egne prosjekter og ønsker at flere entreprenører i regionen vil bruke våre produkter. Vår styrke er fleksibilitet, siden vi produserer manuelt og kan lage spesialelementer til hvert enkelt hus. Vi har langvarig kompetanse innenfor elementproduksjon og kan påta oss de fleste oppdrag. Hos oss kan man levere en tegning, så skjønner vi hvordan elementene skal produseres. Og vi gjør det gjennom godt håndverk på den tradisjonelle måten, sier fabrikksjef Arve Pettersen.

40-50 boliger årlig

I dag har RG Eiendom AS to produksjonsbord ved elementfabrikken. Tanken om å utvide med ytterligere et bord er luftet, men foreløpig har de kapasitet nok.
- Vi ønsker å vokse og bli en større elementprodusent i Østfold. Ved å utvide med enda et montasjebord og legge om til to skift, kan vi faktisk doble produktiviteten. I dag kan vi produsere elementer til cirka 40-50 eneboliger i året, og da er det kun ikke-standardiserte løsninger, sier daglig leder Jens Edwart Wastvedt.

Samarbeidspartnere i hus

RG Eiendom AS hadde et godt år i 2016, og vet allerede at resultatet i 2017 blir enda bedre, selv om regnskapet ikke er helt avsluttet ennå. I dag er det 11 ansatte i selskapet som har hovedkontor på Åkebergmosen i Råde, sammen med flere håndverksbedrifter de samarbeider med. Under fellesnavnet kompetansehuset.no finner vi både elektrikere, rørleggere, gravere og arkitekt.
- Nærhet til samarbeidspartnere er viktig for oss og gir bedre resultater for kundene. Nylig ansatte vi også en byggmester som kom fra en større bedrift i Østfold, noe som vil tilføre oss ytterligere kompetanse. Vår arbeidsstokk er svært stabil, men vi er fortsatt avhengige av å leie inn medarbeidere på mer eller mindre fast basis. Det er vanskelig å rekruttere tømrere i dag, og selv om vi gjerne tar inn lærlinger, er ikke utvalget så godt før.

Flere prosjekter

I dag er Robert Grønli Eiendom AS i full sving med et større boligområde i Saltnes. Saltnestunet skal bygges ut med eneboliger i rekke, mens de er i gang med flermannsboliger i Sæby og i Andebu i Vestfold.
- Snart skal vi i gang med Eplehagen på Missingmyr, et prosjekt som er helt i vår stil. Vi jobber bevisst i utkantsområder og holder oss unna bysentra. Det har vi lyktes godt med, sier Robert Grønli.

 

 

Siste fra Fredrikstad