fbpx

Obs! Vær oppmerksom på at dette innholdet er mer enn to år gammelt.

En av få i verktøybransjen

For noen år siden var det en rekke verktøyprodusenter over hele landet. Nå er det langt færre, men Venco AS i Halden har fortsatt nok å gjøre og satser på sine kunder i Buskerud.

Det er ingen selvfølge å overleve et fallende marked, slik det har vært innenfor produserende industri i Norge. En rekke store og små industribedrifter har forsvunnet, og mange av de gjenlevende kjøper billig produksjonsverktøy fra utlandet. Venco lever imidlertid i beste velgående og har store kunder som Nammo på Raufoss og Lonevåg Beslagfabrikk i Bergen.

Moderne maskiner

- Det kunne vært skrevet en hel bok om bedriftene som har forsvunnet, og i dag har vi for eksempel ikke en, eneste kunde igjen lokalt i Halden. Vi har aldri vært redde for å søke nye markeder, og selv kjører jeg 70 000 kilometer i året for å betjene kunder og å besøke nye potensielle brukere av våre produkter, sier gründer og daglig leder Thor-Erik Ek.

Han startet bedriften i 1969 og har i dag 10 ansatte og 1 000 kvadratmeter med moderne maskiner, både trådskjærere, planslipere og freser.

Detaljerte deler

- Vi kjøpte vår første trådskjæremaskin i 1985, og den har gitt oss mange muligheter. Vi kan levere detaljerte deler med stor nøyaktighet, sier Ek.

0
0
0
s2smodern